Etched Glass by Colorprofile, for you!

Colorprofile levert ook Etched Glass, geprint of alleen contour gesneden en eventuele montage op lokatie. Hieronder vindt u enkele vormen van het gebruik van Etched Glass die wij kunnen leveren met daarbij een beschrijving waarvoor ze dienen en hoe ze gebruikt worden.


Etched Glass printen

Etched Glass folie wordt ook wel Frosted Foil of Zandstraafolie genoemd. Waardoor als het gemonteerd is op een raam en of glas dat er niet zo goed doorheen gekeken kan worden. Hierdoor behoudt u uw privacy.


Deze folie is makkeijk te beprinten, echter moet u er wel rekening mee houden dat de print niet de volle 100% van de inktdekking laat zien. Omdat deze folie zo'n 60% vervaagd gegoten is zal de print half door schijnen. De print op de folie zal uiteraard wel leesbaar / te zien blijven.


Zoals hier aan de rechter kant te zien is ziet u vaag door de folie heen (silhouetten) en print is gewoon zichtbaar.
Etched Glass Snijden

Etched Glass is zowel recht toe recht aan te snijden, maar ook in vormen en contour. Dit betekend dat u uw logo niet alleen zou kunnen printen op deze folie maar er ook uit zou kunnen snijden.

Zoals u hiernaast/hieronder kunt zien, geeft het een mooi effect als u uw logo of print uit de folie laat snijden. Dan zijn er nog 2 mogelijkheiden om de folie te gebruiken, zowel positief als negatief ( wat u gesneden wilt hebben als folie gebruiken of het gesneden logo/tekst eruit te halen ).


Etched Glass monteren

Etched Glass is gemakkelijk te plakken. Het enige wat u nodig heeft is een rakel, water met een beetje zeep, en een föhn. Het water met het zeep zal er voor zorgen dat de folie niet direct plakt op het raam waar u het op wilt hebben. Dit is handig als u de folie nog moet schuiven etc.

Als de folie op de goede plek zit kun u het water er tussenuit wrijven waardoor de folie weer zal gaan hechten aan het raam. Zodra al het water er tussenuit is kunt u de folie na föhnen om alle overige waterdamp en zeepresten op te laten lossen. Maar natuurlijk monteren wij de Etched Glass ook graag voor u, dus neem gerust contact op!


Neem gerust contact op als u vragen heeft over een van de bovenstaande aspecten van Etched Glass folie!